Een voor een naakthond zeer goed uitziend gebit.
De rechte hoektanden in de bovenkaak zijn een karakteristiek kenmerk van een naakthond.

Door de jaren heen verliezen ze nog wel eens wat elementen.
Alle honden met een dominant gen voor naaktheid hebben geen volledig gebit. Deze eigenschappen zitten aan elkaar vast (factorenkoppeling). Dit houdt in dat alle haarloze Mexicaanse Naakthonden geen volledig gebit hebben. Haast altijd ontbreken de valse kiezen (premolaren) in het gebit, sommige kiezen (molaren) en daarnaast ontbreken er ook nogal eens hoektanden en/of snijtanden.

De tanden horen stevig en goed ontwikkeld te zijn en te scharen. Bij een schaargebit sluiten de bovenste snijtanden nauw voor de onderste als de kiezen op elkaar staan.

Scheve tanden of een verkeerde beet zijn erfelijk. Ook al heeft een pup van zo'n ouder het niet, deze pup kan het dan toch weer vererven.
Goede fokkers letten natuurlijk wel op de gebitten. Ondervoorbeet en bovenvoorbeet is een disqualificerende fout in alle naaktrassen. Een overbeet is eigenlijk geen gebitsafwijking, maar een skeletafwijking en een ernstige fout.

Om onnodige verdere beschadiging van het gebit te voorkomen, kan de hond, als hij jong is, beter geen trekspelletjes doen. De tanden zitten dan nog erg los en komen soms spontaan los bij trekken. Ook is het beter om het gebit regelmatig te poetsen, om onnodige problemen te voorkomen.

De behaarde honden horen wel een compleet gebit te hebben, deze bezitten immers niet het gen voor naaktheid!