De verzorging van een Mexicaanse Naakthond is beslist niet minder dan die van een andere hond.
Hoewel er niet gekamd of geborsteld hoeft te worden, kun je heerlijk met ze tutteren.

Huid


Huid problemen als acnť, puistjes en meeŽters komen vaak voor. Net als bij mensen is dit het ergst tijdens de jeugd. En net als bij mensen komt het niet bij iedere hond even erg voor. Verzorging blijft noodzakelijk omdat puisten vlug leiden tot (grote) ontstekingen of abcessen.

Scrubben en invetten behoort ook tot de regelmatige verzorging. Het invetten moet echter zo min mogelijk gebeuren om de poriŽn niet te verstoppen. Middelen die voor het invetten worden gebruikt, zijn per hond verschillend. Sommige mensen gebruiken hele goedkope body lotion, zonder dat de hond daar problemen van ondervind. Andere mensen gebruiken hele dure creme's met PH waardes die speciaal op de hond zijn afgestemd. En moeten veel verschillende types proberen voordat ze iets vinden waar de hond goed op reageert.

Oren


De randjes van de oren zijn zeer gevoelig voor kloven, deze moeten goed vet gehouden worden, om ernstige beschadiging te voorkomen. Er zijn veel voorbeelden te noemen van het amputeren van de oorpuntjes door slechte verzorging.

Stoeien


De Mexicaanse Naakthond houdt, net als alle honden, soms van een flinke stoeipartij. Doordat het er vaak wild aan toegaat ontstaan er dan veel krassen in de huid. Dit is niet nadelig, maar de huid wordt er (tijdelijk) wel erg gevoelig door. Om de pijn te verzachten, kan Calendula creme helpen. Bovendien gaat de hond er prachtig van glanzen. Test wel eerst of de hond goed tegen deze creme kan. Anders verergerd de pijn.

Kou


Sommige mensen vinden het leuk hun hond aan te kleden, en de naakthonden zijn daar erg geschikt voor. Maar echt nodig is het meestal niet.
De Mexicanen mogen iets delicater worden behandeld als de Peruaanse Naakthonden, omdat ze uit een warm klimaat afkomstig zijn.

De honden kunnen echter goed tegen koelere temperaturen en hoeven alleen met extreme kou en weinig beweging beschermd te worden met een jas. De kleine honden zullen wel eerder beschermd moeten worden. Veel naakthonden hebben de neiging te gaan staan bibberen. Dit is een automatisch meganisme om warmte te generen. De honden hebben het dus wel koud, maar weren zich er tegen door te bibberen. Dat ze het niet te koud hebben, blijkt snel, als ze een intressante soortgenoot tegenkomen, waar ze mee kunnen rennen en spelen. Van het rillen is dan weinig meer te zien.

Maar bibberen is soms ook gewoon een uiting van stress. Verder schijnt het dat een naakthond een wat dikkere vetlaag heeft dan een behaarde hond en dus wat beter is geÔsoleerd.

Zon


Mexicanen zijn meestal echte zonaanbidders. Als in de lente de zon weer aan kracht toeneemt, of met extreme zonkracht is voorzichtigheid geboden. Naakthonden kunnen flink verbranden. Honden met een donkere huid zullen "bruin" worden en hebben dan meestal een goede natuurlijk bescherming. Honden met een rode (bronzen) huid of met vlekken zijn veel gevoeliger voor de zon en hebben dus meer bescherming nodig. Zij moeten met een goede zonnebrand of sunblock beschermd worden.