E-mail naakthonden.nl
Deze website hebben we gemaakt omdat er erg veel vragen gesteld worden over Mullu en naakthonden in het algemeen. Er was in het Nederlands nog geen site die alle naakthondenrassen uitgebreid behandelt en waar echte eerlijke en uitgebreide informatie op staat over de rassen. Ook de rasstandaards van de Xolo en de Peruaan waren nog niet in het Nederlands vertaald.
Sommige dingen die op deze site staan zijn mijn mening of mijn ondervindingen. Veel is toegespitst op de Xolo en de Peruaan omdat ik daar het meeste over weet. Als je tijdens het lezen van deze site dingen tegenkomt die niet kloppen of waar je over wilt discussiėren, stuur me maar een email.
Sonja KolijnAl vanaf heel jonge leeftijd was ik gek op honden. Samen met de Duitse Herder van mijn opa en oma groeide ik op. Ik wandelde met vele buurthonden en was haast iedere dag met de hond van de buren op pad. Een superlieve Mechelaar x Collie. Later ook met onze eigen hond (een Basset Fauve de Bretagne.

In 2004 kwam na lang wachten en zoeken eindelijk onze eigen hond. Zero-G Chaska's Mayu, "Mullu" is een grote Peruaanse naakthond die alles is waar ik van droomde. Echt een wereldhond! We wandelen samen veel en Mullu gaat haast overal mee naar toe. Hij is sociaal en makkelijk.
JP van ZantenJp is helemaal aangestoken door het naakthondenvirus. Onze reis naar Peru in 2005 was zijn idee en al het geregel en veel van de communicatie doet hij.
We vullen elkaar aan om het zo maar te zeggen. Sonja van de praktische kant en Jp de technische kant.
Bijna alles doen we samen. We gaan samen naar shows en reizen wat af.